Sporing og måling

Hvis din bil trækker til siden eller hvis dine dæk bliver slidt skæve eller bliver nedslidte alt for hurtigt, så trænger din bil højst sandsynligt til en sporing også kaldet en 4 hjulsudmåling.

Giver det mening at lave 4 hjulsudmåling?

3 grunde til det giver mening at lave en 4 hjulsudmåling eller sporing din bil:

  1. Længere levetid på dine dæk
  2. Forbedret brændstoføkonomi
  3. Øget sikkerhed

Dette kan vi hjælpe dig med, da vi har investeret i det nyeste og bedste sporings udstyr på markedet. Hvis sporingen på din bils styretøj ikke er korrekt, vil det gå ud over dine dæk som vil blive slidt skæve eller blive slidt ned for hurtigt. Det kan altså spare dig penge i det lange løb, da dine dæk formentligt vil holde længere og derfor skal skiftes sjældnere og det kan forbedre din brændstoføkonomi.

Derfor skal du få sporet din bil

Det er altid en god ide jævnlig at få tjekket din bils styretøj med en 4 hjulsudmåling, men det er især en god ide at få det gjort hver gang mekanikeren har skiftet en komponent i styretøjet. Eller har haft styretøjet adskilt for at udføre en reparationen. Man vil aldrig kunne stille sporingen 100 procent tilbage til punktet før adskillelse uden brug af sporingsudstyr.

Det er også en god ide at få sporet din bil hvis du opdager, at dine dæk er blevet slidt uens på forakslen. Eller hvis du opdager, at et dæk er slidt mere på den ene eller anden side. Hvis du mærker at din bil trækker til en side eller du bare synes at dit rat i kunne sidde mere lige.

Er styretøj i orden

Det er rigtig vigtigt at du får din mekaniker til at undersøge om der er fejl eller defekter på bilens styretøj inden du får bilen sporet. Hvis man sporer en bil med en defekt bærekugle, styrekugle eller styrestang, vil man ikke kunne ramme de specifikationer der er opgivet af bilfabrikanten, hvilket vil medføre, at fortsat rattet vil være skævt eller at nye dæk også bliver slidt skævt.

Sporing af bil – Sådan gør vi

Vi udfører sporing eller 4 hjulsudmåling ved hjælp af en maskine der får monteret et kamera på begge baghjul, som måler afstand og vinkler via en modtagerplade, som er monteret på forhjulene. Disse mål sammenlignes herefter med en modtagerplade som fastmonteret er på liften. Ud fra de 3 punkter kan 4 hjulsudmåleren finde målene for dit styretøj. Når vi har dem, kan vi efterfølgende justerer bilens styretøj, indtil alle mål er indenfor bilfabrikantens anbefalinger.